Dodikov savjetnik uvjerava: Srpska odmah poslije Srbije po broju nabavljenih vakcina

Republika Srpska u regionu, uključujući tu i Hrvatsku i Sloveniju po broju stanovnika, do sada procentualno nabavila najveći broj vakcina poslije Srbije, izjavio je savjetnik srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Radovan Kovačević.

On je je podsjetio da je Republika Srpska juče uspjela da nabavi značajan broj vakcina.

“Nabavili smo 80.000 doza kineskih vakcina što je bila navjeća isporuka bilo koje vakcine na području BiH, pa i Republici Srpskoj”, rekao je Kovačević za N1. On je dodao da je Republika Srpska trenutno nabavila oko 215.000 vakcina i dodao da je značajan broj građana Srpske vakcinisan u Srbiji, te da će u ovom periodu biti vakcinisano 250.000 građana Republike Srpske.

“Ako to uporedimo sa Slovenijom koja ima duplo više stanovnika od Republike Srpske koja je do sada uspjela da vakciniše isti broj građana kao i Slovenija, onda je jasno o kakvom uspjehu se radi”, istakao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, Republika Srpska je dogovorila, rezervisala i uplatila, uključujući i ugovor sa “Sputnjikom” i sve ono što je zajedno dogovoreno na nivou BiH kroz sistem “Kovaks”, da se vakciniše 950.000 ljudi.

“Time će biti vakcinisano gotovo kompletno stanovništvo Republike Srpske. Mislim da je to dobra poruka i smatram da postoji dosta dobrih poruka u Republici Srpskoj o kojima ne postoji česta prilika da se govori”, rekao je Kovačević.

Ostavite komentar: