Dodik: Zlonamjerno su me protumačili, razvijaćemo Banjaluku kao i do sada

Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je sinoć da je njegova stranka, koja je ostvarila dominantnu pobjedu na proteklim izborima u Republici Srpskoj, usmjerena ka nerednim izborima i naglasio da je uvjeren da će rehabilitovati biračku podršku u Banjaluci s ciljem da je ima i u ostatku Srpske.

Dodik je rekao da su proteklih dana njegove riječi u vezi s izbornom pobjedom Draška Stanivukovića za gradonačelnika Banjaluke često zlonamjerno tumačene i da sada, kada se odmakne od toga, može poručiti da će SNSD raditi i da je nužno da nastavi da radi kao što je radio i do sada i da razvija Banjaluku i cijelu Srpsku.

Dodik je naveo da je u Banjaluku i Srpsku on uložio svoj život, te da je za vrijeme vladavine SNSD-a najbolji period koji je Banjaluka imala.

On je rekao da je kandidat SNSD-a Igor Radojičić bio neuporediv u odnosu na Draška Stanivukovića, ali da se desilo i da je pobijedila jedna rijaliti politika.

Dodik je poručio da mu je žao što su sve pobjede SNSD-a pale u zapećak zbog Banjaluke i pojasnio da će skupštinska većina koju je formirao SNSD odlučivati o budućnosti grada.

“Kako ćemo da podržimo nekog ko je izmišljao, pravio spektakle, ali… ja priznajem da mi je to teško palo”, rekao je Dodik za TV Hepi.

Odgovarajući na pitanje da li je Stanivukovićeva kampanja možda finansirana iz kriminalnih poslova, Dodik je rekao da zna za neke poslove koji su bili spekulativni.

“Iz tog vremena ja te ljude ne znam. Ima tu svakakvih stvari, ali to će vrijeme pokazati. Postoji neka tvrdnja da je jedna mala firma koja se bavila pripejdom i nešto slično čija je knjigovodstvena vrijednost bila pet, šest hiljada maraka, da je nažalost ‘Telekom’, odnosno rukovodstvo ‘M:tela’ u Banjaluci tu firmu platilo nekoliko, pa čak i više od 10 miliona maraka. Vidjećemo na koji način”, rekao je Dodik.

On je dodao da je otprilike toliki novac upotrijebljen u kampanju i ponovio da će SNSD učiniti da Banjaluka bude dinamičnija, da čim prođe korona bude mjesto u koje će dolaziti mnogi, te da će rehabilitovati turističke potencijale koji nisu mali.

“Sam gradonačelnik Igor Radojičić je pokušao koncept grada koji je trebao za jednu Novu godinu da dovede 10.000 ljudi iz regiona, a onda se pojavila priča ‘Pravda za Davida’ koju je predvodio i sam Stanivuković i zbog toga je grad imao ogromnu štetu. Ali grad to sada nije verifikovao”, rekao je Dodik.

On je dodao da taj predmet treba da riješi Tužilaštvo i Sud, a da je on lično ponosan na Republiku Srpsku i način način na koji su obezbijedili da Banjaluka i ostali gradovi budu bezbjedni.

“Ima kriminalnih grupa, ali nemamo rekataše koji su okupirali državu. Prije 20 godina niste mogli da parkirate auto. Razbili smo kriminalne grupe”, naglasio je Dodik.

On je ponovio da mu je žao da je sjajna pobjeda SNSD-a koji je u BiH osvojio vlast u 45 opština, uključujući Prijedor, Gacko, Nevesinje, Rogaticu, Vlasenicu, Doboj… u trenutku ostala u sjenci dešavanja u Banjaluci, ali da će svi dobiti nepodijeljenu pažnju u budućnosti.

“Gradonačelnik Banjaluke je važan, ali on je samo jedan od 63”, naglasio je Dodik koji je gledaocima predočio kartu Republike Srpske na kojoj dominira crvena boja SNSD-a.

Ostavite komentar: