Dodik: Zadovoljstvo zbog izgradnje mosta na Savi – Problem odlaganja nuklearnog otpada razmatraće i Predsjedništvo BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da mu je drago što je Hrvatska napokon dala dozvolu za gradnju mosta na rijeci Savi kod Gradiške, navodeći da je to problem manje koji opterećuje odnose sa ovom zemljom.

“Dugo godina se to čeka, niz problema je bilo vezanih za odnose sa Hrvatskom i drago mi je da je to pomjereno”, rekao je Dodik Srni.

On je izrazio uvjerenje da će gradnja mosta sada ići dinamikom koja je građevinski i organizaciono moguća.

U razgovoru sa novinarima tokom posjete Poslovnom forumu menadžera u Bijeljini Dodik je kritikovao odnos Hrvatske prema problemu namjere da se odlagalište nuklearnog otpada smjesti na granici sa Republikom Srpskom i BiH.

“Mislim da Hrvatska ignoriše reakcije stanovništva sa desne strane rijeke Une”, ocijenio je on.

Dodik je najavio da će ovaj problem biti stavljen i na dnevni red Predsjedništva BiH.

“Mi ćemo sa nivoa Predsjedništva BiH zatražiti da se ovo pitanje aspolutno stavi pod potpuni nadzor i da se učini sve da se to /najavljeno odlagalište nuklernog otpada/dislocira odatle”, rekao je Dodik.

Hrvatski mediji objavili su ranije da je Vlada Hrvatske počela pripreme za početak odlaganja radioaktivnog otpada iz nuklearne elektrane Krško u napuštenoj kasarni Čerkezovac na Trgovskoj gori, u neposrednoj blizini granice sa BiH, odnosno Republikom Srpskom.

 

Izvor:(SRNA)

 

Ostavite komentar: