Dodik: Vidi se da je SDS predvođen Vukotom Govedaricom u padu i rasulu

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras u Tesliću da je očigledno da je ova opština sa aktuelnim načelnikom Milanom Miličevićem sve vrijeme u zastoju i da joj treba dati mogućnost da na bolji način artikuliše svoje interese.

Dodik je prije početka političkog skupa SNSD-a i koalicionih partnera u Tesliću rekao novinarima da SDS nije ostvario predizborna obećanja i da je sve ostalo na riječima sa gorkim ukusom prevare.

– Kada tome dodate još ignorisanje saradnje sa institucijama Republike Srpske, najveću štetu Tesliću čine svi dostupni projekti kojih je bilo u posljednje vrijeme veoma mnogo, a koji su ostali nekako izvan Teslića, zahvaljujući upravo aktuelnom načelniku koji nije našao ni za shodno da aplicira za njih – naveo je Dodik.

On je istakao da politički subjekti okupljeni oko SNSD-a, među kojim je i dio SDS-a, smatraju da stanje u Tesliću treba da se riješi, da bi se dao novi impuls opštini, te pozvao stanovnike ove lokalne zajednice da učine taj korak.

– Vidi se da je SDS predvođen Vukotom Govedaricom u padu i rasulu, da ta partija nema snagu, ne može nikoga da okupi, a pogotovo ne može da artikuliše i da snagu loklanim zajednicama. Stanovnici Teslića nemaju vremena, ni potrebe da čekaju vrijeme da se to desi za dvije godine – rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, sada je trenutak za promjene u Tesliću, nakon kojih će se birati novi načelnik opštine, a tada će se i pričati šta se namjerava raditi u ovoj lokalnoj zajednici.

Predsjednik teslićkog Opštinskog odbora SNSD-a Dragan Bogdanić rekao je da nakon 3. marta očekuje da Teslić počne da sarađuje sa institucijama sistema Srpske.

On je zahvalio srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku što je zajedno sa predsjednikom Srpske Željkom Cvijanović i predsjednikom Vlade Radovanom Viškovićem podržao političke subjekte među kojima je i dio SDS-a, a koje žele promjene i razvoj Teslića, prenosi SrpskaInfo.

SNSD je zajedno sa koalicionim partnerima pokrenuo proceduru opoziva aktuelnog načelnika opštine Teslić Milana Miličevića na sjednici Skupštine opštine 27. decembra prošle godine, a na sjednici održanoj 31. januara odbornici su donijeli odluku o njegovom opozivu.

Kao datum za neposredno izjašnjavanje građana o tome tajnim glasanjem određen je 3. mart.

Kandidat SNSD-a na izborima za načelnika opštine Teslić je Dragan Bogdanić.

 

Ostavite komentar: