Dodik: Sud i Tužilaštvo BiH inkvizicijski organi za represiju nad Srbima

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Sud i Tužilaštvo BiH nemaju ustavni osnov, već da su nametnuti od strane međunarodnih inkvizitora da bi vršili represiju nad Republikom Srpskom i Srbima.

Komentarišući naredbu Suda BiH o raspisivanju međunarodne potjernice za predsjednikom Boračke organizacije Republike Srpske generalom Milomirom Savčićem, Dodik je istakao da Sud i Tužilaštvo BiH gleda kao inkvizicijske organe.

“Gledam ih kao inkvizicijske organe koji zavođenjem straha, prikrivajući se iza navodne priče o pravdi i pravu, pokušavaju da u Republici Srpskoj ućutkaju svakoga ko misli o događajima u prošlosti i sadašnjosti”, rekao je Dodik sinoć za RTRS.

On je naglasio da je nevjerovatno da se na ovaj način odnosi prema ljudima koji imaju javne funckije, kao što je to general Vojske Republike Srpske Milomir Savčić.

“Imate situaciju da se mnogi muslimani protiv kojih su navodno podignute optužnice brane sa slobode, govore svašta, napadaju, osuđuju i oni se slobodno šetaju, niko ih ne dira. Odjednom se za Savčića, samo zato što je kao predsjednik BORS-a nešto rekao određuje pritvor na način da se sklanja tužilac koji je bio Hrvat. Odjednom je to musliman koji predlaže da se odredi pritvor i Sud to prihvata”, naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, ovim hoće da pokažu na nekoliko vidljivih ljudi u Srpskoj na koji način misle da se odnose prema narodu.

“To je savremena izvedba sječe kneževa, po uzoru na onu kada su Turci ušli u Srbiju i pobili sve viđenije ljude da bi obezglavili narod. Isto pokušavaju i ovdje da urade”, smatra Dodik.

Govoreći o medijskoj hajci koja su juče podigla u vezi sa radom Predsjedništva BiH, Dodik je ponovio da nije održana nikava sjednica i da je nevjerovatna inspiracija onih koji pokušavaju da lažima rasture jedinstvo političkih partija u Republici Srpskoj.

On je naveo da je juče ujutro razgovarao sa liderima SDS-a i PDP-a Mirkom Šarovićem i Branislavom Borenovićem i objasnio im o čemu se radi.

Ostavite komentar: