Dodik sa delegacijom Bjelorusije: Intenzivirati saradnju

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je danas u Banjaluci delegaciju Bjelorusije, koju predvodi ambasador Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Budimpešti, Aleksandr Ponomarev.

Tom prilikom srpski član Predsjedništva BiH izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je započela realizacija svih segmenata koje su prilikom njegove posjete Bjelorusiji iz juna mjeseca dogovorili on i predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

Dodik i Ponomarev su se još jednom usaglasili da je u narednom periodu potrebno intenzivirati saradnju u oblastima poljoprivrede i industrijske proizvodnje, kao i da je potrebno dodatno ojačati kulturnu i sportsku saradnju.

Ponomarev je takođe upoznao Dodika sa situacijom u Bjelorusiji i regionu, kao i sa okolnostima u vezi sa bjeloruskim posredovanjem u razgovorima između Ukrajine i Ruske Federacije.

Delegaciju Bjelorusije su, osim ambasadora Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Budimpešti, činili i Aleksej Smirnov, savjetnik za ekonomska pitanja u Ambasadi Bjelorusije u Budimpešti, Dragoljub Švonja, direktor kompanije “Agropanonka”, generalnog zastupnika preduzeća “Minsk traktor vorks”, Pavel Dragun, direktor marketinga preduzeća “Bobrujskagrom” i Milorad Šmitran, direktor preduzeća “Rijekatank” i predstavnik kompanije “Belkomunmaš”. Sastanku su prisustvovali i šef Predstavništva Republike Srpske u Ruskoj Federaciji Duško Perović, predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić, predsjednik područne Privredne komore Banja Luka Goran Račić, kao i predstavnik Ministarstva poljoprivrede Republike Srpske Goran Bursać.

 

Izvor.(Nezavisne novine) 

Ostavite komentar: