Dodik sa Adžićem: Rekonstrucija magistralnog puta Klašnice-Gradiška važan projekat

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Gradišci da je ovaj grad mjesto uspjeha i dobar primjer grada u kojem se vodi se računa o svim segmentima života i novih projekata koji Gradišku podižu na ljestvici uređenih gradova.

Dodik je dodao da iza uprave ostaje mnogo projekata kao što su Magistralni put Klašnice, u kojih je uloženo 26 miliona maraka, zatim tender u narednih mjesec dana, izabran je izvođač, kao i rekonstrukcija puta Draksenić-Vrbaška, u koji je uloženo devet miliona maraka.

Dodik je dodao da se most preko Save završava u martu i da je bitno rasteretiti sam grad. Osim navedenog, gradiće se posebna slobodna ekonomska zona.

Zoran Adžić, gradonačelnik Gradiške, rekao je da je ovaj grad uvijek bio zagrljen od Republike Srpske, te je zahvalio srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović te Vladi Republike Srpske na podršci.

“Već je prepoznatljivo šta je urađeno na prostoru Gradiške u posljednjih nekoliko godina, infrastruktura, poljoprivredna gazdinstava. Uz pomoć Vlade izgrađena je arena Gradiška i privredna zona Nova Topola. Gradiška je u 2021. prvi put prešla broj zaposlenih od 11.000, što je zadnji put bilo 1991. godine”, rekao je Adžić.

Istakao je da je uz pomoć Dodika i ministra poljoprivrede Borisa Pašalića završen je stečeni proces ratarstva , te se raspisuje konkurs za zakup zemljišta u narednih mjesec dana, za poljoprivrednu proizvodju. Mladi ljudi ostaju na gazdinstvima i ne napuštaju Gradišku, naveo je gradonačelnik.

“Gradiška će promijeniti izgled, grad je napravio projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju magistralnog puta Gradiška-Klašnice. Izgradićemo spomenik Srpskoj. Zahvaljujem ‘Autoputevima Republike Srpske’ za kružnu obilaznicu”, rekao je Adžić.

Naveo je da imaju podršku Vlade za istorijsku priču, Srpska Varoš, a planiran je i završetak pravoslavogi hrama ,rekonstrukcija Sokolskog doma, što je nastavak projekta “Gradiška mali Beograd”.

“Sva istorija Gradiške na jednom mjestu”, naglasio je Adžić.

Sa Dejanom Kusturićem, v.d. direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, je dogovoreno da pokušaju Dom zdravlja uvrstiti kao 17. dom zdravlja Srpske, odnosno da ga prebace na trezorski sistem.

Ostavite komentar: