Dodik poručio: U lažnim garađanskim partijama u FBiH krije se opasan nacionalistički muslimanski puls

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da se u lažnim građanskim partijama u Federaciji BiH krije opasan nacionalistički muslimanski puls.

“Nacionalizmom muslimanske partije plaše i birače, a i predstavnike međunarodne zajednice, kreirajići privid da u Federaciji postoje partije ljevice, neopterećene nacionalizom”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, upravo u lažnim građanskim partijama krije se opasan nacionalistički muslimanski puls, što su u praksi dokazivali i članovi SDP-a i DF-a Željka Komšića, do partija koje se danas predstavljaju ljevicom.

“Izjave koje su dolazile iz SDP-a ponekad bi ostavljale bez daha i samog /lidera SDA Bakira/ Izetbegovića”, naveo je Dodik.

Da su svi na istom, muslimanskom kursu, dodao je on, najbolje su pokazali razgovori o izmjeni Izbornog zakona BiH, kada su doslovno svi govorili jednim glasom.

“Stoga bi licitiranje izbornim pobjednikom u Federaciji, bar među muslimanima bilo gubljenje vremena, jer ko god da osvoji većinu vodiće istu nacionalnu politiku, a Republika Srpska će ostati za njih glavni cilj za uništenje”, rekao je Dodik.

Ostavite komentar: