Dodik poručio iz Prijedora: Važna manifestacija, nastavak pomoći Aero-klubu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je danas da je “Aero-miting Prijedor 2022” važna manifestacija i da njen organizator Aero-klub “Prijedor” zaslužuje društvenu, lokalnu i javnu pažnju.

“Drago mi je što se ovdje održava ova tradicija. Identifikacija Prijedora bez Aero-kluba je nekako isprazna i zato je potrebno da ovoliko ljudi prati te aktivnosti. Nešto smo pomagali i trebalo bi i dalje”, rekao je Dodik, koji je danas na aerodromu Urije otvorio “Aero-miting Prijedor 2022”.

Dodik je naglasio da Aero-klub “Prijedor” zaslužuje društvenu, lokalnu i javnu pažnju.

“U tom pogledu smo se dogovorili da u narednom peridu betoniramo pistu da bi to bilo daleko bolje i da poravimo neke avione koji ovdje leže već neko vrijeme, tako da će se aktivnost kluba podići na najviši mogući nivo”, naveo je Dodik.

On je ukazao da su ovakve manifestacije veoma važne.

“Vidimo ovdje mnogo djece, što je veoma važno i u tom pogledu izražavam zadovoljstvo zbog uspješne organizacije i zahvaljujem još jednom organizatoru”, poručio je Dodik.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da je grad uz podršku Vlade Republike Srpske pokrovitelj ovog veličanstvenog aero-mitinga koji je okupio veliki broj profesionalaca iz regiona.

“Mi smo se okupili da ovom sportskom manifestacijom obilježimo 80 godina od formiranja prve partizanske eskadrile i 70 godina postojanja Aero-kluba Prijedor. Posebno smo ponosni na dugu uspješnu sportsku tradiciju našeg kluba”, istakao je Javor.

On je pohvalio rukovodstvo ovog kluba za koje je naglasio da ga čine kvalitetni, pošteni i, prije svega, profesionalni ljudi.

“Danas je lijepo posmatrati nebo iznad našeg grada, nadam se da ćemo svi zajedno uživati, a posebno naši mališani u akrobacijama koje budu izvodili profesionalci”, dodao je Javor.

Predsjednik Upravnog odbora Aero kluba “Prijedor” Vladimir Novaković rekao je da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što može da pozdravi Dodika koji je organizatoru Aero-mitinga ponovo pružio ogromnu podršku i prepoznaje ovaj rad.

“Sve što sam rekao u prethodnim navratima se obistinilo i dokazalo se da smo na pravom putu, da smo pravi reprezent vazduhoplovstva Republike Srpske u amaterskom smislu, a težićemo i da budemo još bolji, još uspješniji i da predstavimo Republiku Srpsku u najboljem svjetlu”, naglasio je Novaković.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik otvorio je danas na prijedorskom aerodromu Urije “Aero-miting Prijedor 2022”, koji je okupio učesnike iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Aero-mitingom obilježava se 80 godina od formiranja Prve partizanske avijacije i 70 godina postojanja i rada Aero-kluba “Prijedor”.

Pokrovitelji manifestacije su Vlada Republike Srpske i grad Prijedor.

Ostavite komentar: