Dodik: Pojedini predstavnici međunarodne zajednice otvoreno na strani muslimana i SDA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da su pojedinim predstavnicima međunarodne zajednice “usta puna” pravne države, a kada se s njima razgovara o nezakonitom izboru članova CIK-a BiH onda kažu da je to dobro rješenje, što jasno govori da su oni politički na jednoj strani, na strani muslimana i SDA.

– Mislim da je to savršeno jasno svima u Republici Srpskoj, osim ovima iz SDS-a i PDP-a – istakao je Dodik.

On je naglasio da “pojedini ambasadori u BiH kao papagaji pričaju o pravu i pravima, a kada ih pitate zašto podržavate nezakonito ponašanje onda kažu to je stvar lokalnih organa”.

– Kakva je to vrijednost Evrope, kome oni ovdje podmeću priče o nekom ponašanju!? Naši ljudi moraju da razumiju, a mislim da Republika Srpska razumije, da oni ovdje imaju svoje interese i oni te svoje interese ovdje provode i obezbjeđuju. Baš njih briga za ovim ovdje. Oni će sutra, ako im bude odgovaralo, naći nekoga od nas i optužiti za nezakonito ponašanje oko izbora CIK-a bez obzira što mi nismo ni učestvovali u tome – konstatovao je Dodik, koji je predsjednik SNSD-a.

On je dodao da ambasador OEBS-a u BiH pokušava da nametne neke svoje vizure o tome kako i šta treba raditi u BiH.

– Ona istrčava i kaže da je sve u redu u vezi sa izborom CIK-a, a kada razgovorate sa predstavnicima zemlja koje čine OEBS oni kažu da nije u redu. Nju niko ništa ne pita i šta ima ona nama ovdje da govori šta je u redu a šta nije. I dok god je tako, BiH će biti neuspješna zemlja. Njima je važniji neki slučajni ambasador u BiH, nego da se održi pravni kontinuitet – naveo je Dodik.

On je naglasio da ako kome odgovara nakaradno odlučivanje u BiH, odgovara Republici Srpskoj jer je to još jedan dokaz da je BiH takva kakva je ustvari nikakva.

Dodik je istakao da, ipak, vjeruje da u BiH i kod Srba, i kod Bošaka, i kod Hrvata postoje političke snage koje osporavaju ovakav izbor članova CIK i da to neće biti tako lako zaobiđeno.

 

Izvor:(RTRS)

 

 

Ostavite komentar: