Dodik osuo paljbu po Incku i optužio ga za obmanu: Degutantno je i smiješno šta on govori

Mnoge stvari koje je Valentin Incko iznio pred Savjetom bezbjednosti UN nisu tačne. On je, predstavljajući redovni polugodišnji izvještaj o stanju u BiH, masovno obmanuo Savjet bezbjednosti UN iznoseći niz neistina o mnogim stvarima u BiH, poručio je u srijedu Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

On je istakao da Incko nema prava da referiše o sporazumima političkih stranaka u BiH, što je učinio, niti da ocjenjuje šta koja stranka treba da radi.

– On nema nadležnosti za to. Degutantno je i smiješno da on govori o sporazumu koji su potpisale stranke – poručio je Dodik.

Prema Dodikovim riječima, Incko nema nadležnosti da priča ni o NATO i evropskim entegracijama BiH, ali on to uporno radi.

Nastup visokog predstavnika u Savjetu bezbjednosti UN je lažno predstavljanje stanja u BiH. On je nastavio da ističe Srpsku kao glavni problem samo zato što RS ne prihvata da politika visokog predstavnika i pojedinih zapadnih zemalja bude i politika RS – ističe Dodik.

On kaže da je visoki predstavnik ozbiljna smetnja napretku u BiH.

– Vidljivo je da je portparol bošnjačke strane u BiH. To se vidi iz njegovih tvrdnji u SB UN, gdje je u govoru već osudio posebnu sjednicu Narodne skupštine RS, a koja se još nije održala. Zatim je tek spomenuo Deklaraciju SDA – ističe Dodik i dodaje da Incko sve što dođe iz RS proglašava antidejtonskim, a ne osuđuje deklaraciju SDA.

Dodik kaže i da je sramotno da je u obraćanju govorio i kako su srpski predstavnici otišli kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Očigledno je želio da stvori sliku da se pravila neka zavjera, što naravno nije tačno. Ismijevao je zabrinutost srpskog naroda zbog deklaracije SDA pred SB UN – poručio je Dodik.

Srpski član Predsjedništva je poručio da Srpska neće prihvatiti nikakvu primjenu bonskih ovlašćenja i bilo kakva nametanja iz OHR.

 

Izvor:(Novosti.rs)Ostavite komentar: