Dodik oštro o opoziciji: Za njih je vitalni interes ono što im naredi Adil Osmanović

Izjava Mirka Šarovića da poslanici SDS neće podržati zaštitu vitalnog interesa Republike Srpske, na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske zakazanoj za sutra nije ništa novo u djelovanju te stranke, istakao je predsjednik SNSD i srpski član Predsjedništva Milorad Dodik.

“SDS se pod vođstvom Bosića, Govedarice i Šarovića, odavno odrekao nacionalno odgovorne politike, prihvatajući zahtjeve koje im isporučuje SDA i Bakir Izetbegović. Zato SDS u Sarajevu smatraju vodećom strankom probosanskog bloka u Republici Srpskoj, a poslanici SDS u Predstavničkom domu na nivou BiH to stalno potvrđuju”, naglasio je Dodik.

On je ukazao da je za njih vitalni interes ono što im naredi Adil Osmanović, a sada najavljuju zaštitu bošnjačkog interesa i u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

“Razumljivo je da im odgovara ono što se pokušava poturiti kroz Memorandum sa IFES-om, američkom agencijom za izborne procese, jer se nadaju da će uz politički i pristrasni sastav Centralne izborne komisije, i sve ono što je u Memorandumu napisano ili samo nagoviješteno, dobiti šansu da skroje izborni rezultat, ocijenio je lider SNSD i srpski član Predsjedništva BiH.

Kao vječiti izborni gubitnici, istakao je Dodik, hvataju se za slamku ne bi li neko kroz izborne softverske manipulacije, nacrtao njihovu pobjedu nad SNSD-om i njegovim koalicionim partnerima u Republici Srpskoj, koji će dvotrećinskom većinom odbaciti odluku bošnjačkih članova Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića i Željka Komšića.

Dodik je pojasnio da je izborni proces suvereno pravo svake zemlje i u to se više ne miješa ni OEBS, pa neće moći ni strana politička agencija.

“Saradnja se može ostvarivati i bez uvida, nadzora, kreiranja rješenja i mnogo čega drugog, kako to predviđa Memorandum. Izbori bi bili suvišni, jer na taj način politički i nelegalni CIK i strana agencija, mogu unaprijed kreirati rezultat i pobjedu probosanskih snaga”, konstatovao je Dodik u izjavu za Srnu.

Ostavite komentar: