Dodik obećao nastavak pomoći Srbima u Mostaru: Pobjedom srpske liste do ravnopravnosti

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je sve Srbe koji imaju pravo glasa na lokalnim mostarskim izborima da podrže listu “Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar” i time pomognu srpskoj zajednici da se konačno izbori za ravnopravnost i bolji život u gradu na Neretvi.

“Imamo dobre ljude na listama i vjerujemo da možemo postići rezultat. Njihova posvećenost i naša podrška mogu da postignu rezultat”, rekao je Dodik novinarima. Dodik je naglasio da je srpski narod u Mostaru devastiran i izopšten iz političkih tokova, te da je ovo šansa za povratak.

“Srpski narod ima značajnu istoriju i pretrpio je veliko stradanje u prošlom ratu u dolini Neretve. Hrabrim ljudima, koji su ovdje ostali ili su se vratili i imaju želju da tu ostanu i šire naš identitet, potrebna je podrška svakog čovjeka srpske nacionalnosti koji ima pravo glasa”, rekao je Dodik i poručio da svaki mladi čovjek u Mostaru, Banjaluci i Sarajevu mora imati iste šanse za život.

Nosilac liste “Ostajte ovdje–Zajedno za naš Mostar” Velibor Milivojević zahvalio je Dodiku za podršku, te istakao da je srpskom narodu u ovom gradu potrebno da postigne jedinstvo na predstojećim izborima.

“Od izbora očekujemo da konačno u Gradskom vijeću imamo i odbornike koji će moći da progovore o problemima srpske zajednice, da ćemo moći da se izborimo za ravnopravnost Srba u Mostaru. Kada se izborimo za ravnopravnost naroda i jezika, onda možemo da se posvetimo svemu što Mostar zaslužuje, jer je ovo grad koji mnogo zaostaje nažalost svih naroda, a Srba ponajviše”,  rekao je Milivojević.

Lokalni izbori u Mostaru biće održani 20. decembra.

Obećao nastavak pomoći Srbima u Mostaru

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas povratničku porodicu Duška Šagovnovića u mjestu Željuša, kod Mostara, gdje je uručio poklone za troje djece i poručio da će Republika Srpska i dalje pomagati povratnike u dolini Neretve.

“Uvijek smo nastojali da pomažemo povratničku populaciju u Mostaru i tako će biti i ubuduće. Znamo da su brojni problemi u vezi sa zapošljvanjem i obrazovanjem i pokušaćemo zajednički da ih rješavamo”, naglasio je Dodik.Dodik je rekao da se poštene i vrijedne porodice nikada ne žale i ne pričaju o problemima, ali je vidljivo da su problemi prisutni.

“Djeca u Mostaru ne mogu pohađati nastavu na srpskom jeziku. Većina Srba ovdje radi poslove koje drugi neće. Zato je potrebno da pomognemo djeci i mladima koji imaju namjeru da ovdje žive, da se razvija jedno tolerantno društvo i da svi imaju jednake šanse”, kaže Dodik. On je naglasio da je važno da Srbi izaberu svoje predstavnike u Gradsko vijeće Mostara, da bi mogli uticati na odluke i na život u ovom gradu. Sa Dodikom je u posjeti povratničkoj porodici Šagovnović bio i nosilac liste “Ostajte ovdje-Zajedno za naš Mostar” Velibor Milivojević, koji je rekao da su problemi povratnika u Mostaru i danas brojni.

On je naglasio da se u politiku uključio da bi se stvari mijenjale nabolje i popravio položaj srpskog stanovništva i svih građana Mostara. Duško Šagovnović koji sa suprugom, troje djece i majkom živi u Željuši kaže da se u Mostar vratio prije dvadesetak godina, te da žive od svog rada.

On je naveo da bi najveća pomoć mladima bila kada bi mogli da dobiju bolje i sigurne poslove, te dodao da je Dodik obećao pomoć u tom smi Šagovnović je zahvalio Dodiku na posjeti i pomoći koju pruža srpskom narodu u Mostaru.

Dodik se danas sastao i sa građanima srpske nacionalnosti u Mostaru i obećao da će Republika Srpska i dalje biti uz mostarske Srbe, te poručio da je važno da budu jedinstveni i organizovani i da izaberu svoje autentične predstavnike u Gradskom vijeću.Ostavite komentar: