Dodik: OBA pratila medije u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da raspolaže sa dokumentom OBA-e iz kojeg se vidi da je naređeno praćenje pojedinih medija u BiH među kojima su RTRS, Avaz, Večernje novosti, Večernji list i nekoliko internet portala.

– OBA je otrgnuti centar moći pod kontrolom Bakira Izetbegovića – rekao je Dodik.

On je danas na konferenciji za novinare u sjedištu Republike Srpske u Istočnom Sarajevu poručio da se u BiH mora prihvatiti Republika Srpska, sa svim njenim ustavnim pravima, ili neće biti ni BiH.

– Niko se neće igrati srpskim nacionalnim i interesima Republike Srpske, koja će na nivou institucija BiH biti predstavljena kako treba ili neće nikako – istakao je Dodik.

Dodik je upozorio da oni koji se navodno najviše brinu za BiH, u prvom redu lider SDA Bakir Izetbegović, u stvari rizikuju njeno postojanje vodeći politiku koja je dovela do skoro potpune blokade institucija.

On je napomenuo da BiH danas nije ništa bliže formiranju vlasti nego u novembru prošle godine, podsjetivši da je formirana samo “karikatura koja se zove Predstavnički dom, kao i Dom naroda”, koji takođe ne funkcionišu u punom kapacitetu.

Dodik je dodao da BiH nema usvojen budžet, da funkcioniše privremeno finansiranje, kao i da su početkom sljedeće sedmice potrebne nove odluke o tome, a pitanje je da li će one moći da budu donesene.

Zbog toga bi, ističe Dodik, moglo da dođe do obustave isplate plata u institucijama BiH ljudima koji su tamo zaposleni, od kojih su mnogi u kreditima…

– Mi nismo krivi za to, mi smo spremni na formiranje vlasti – poručio je Dodik.

 

Izvor:(RTRS)Ostavite komentar: