Dodik o ukidanju zakona o nepokretnoj imovini Srpske: BiH nema ništa sa imovinom i to im neće proći

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će Republika Srpska uvijek reagovati na neustavno ponašanje Ustavnog suda BiH i da će donijeti novi zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti Srpske.

Oni neka ga ukidaju. Koliko god oni puta ukinu, mi ćemo toliko puta donijeti zakon i na taj način djelovati – poručio je Dodik i naglasio da Ustavni sud BiH nije ustavni, nego inkvizicijski i kazneni sud koji pokušava da preuredi ustavni poredak u BiH.

On je novinarima u Banjaluci rekao da je važno da Republika Srpska ostane u sferi zakonodavne nadležnosti.

– BiH nema ništa sa imovinom i to im neće proći. To je zadnja tačka na kojoj će se voditi pitanje da li će BiH ostati ili neće. To je pitanje koje su dodirnuli vjerujući da će napraviti ambijent u kojem će to olako proći. Naravno da neće proći. Mislim da su se preigrali i ne mogu i neće upravljati našom imovinom –  poručio je Dodik.

On je rekao da Kristijan Šmit nije imao pravo da interveniše po ovom pitanju, jer BiH nema visokog predstavnika.

– Visoki predstavnik ne postoji, on je lažan, nestvaran, spekulant, poslat ovdje da napravi nered, a ne red. Ako su htjeli da zabodu zadnji ekser u kovčeg BiH, to su uradili sa pričom o imovini – rekao je Dodik.

Vlada Republike Srpske saopštila je juče da će utvrditi i Narodnoj skupštini Srpske predložiti novi zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti Republike Srpske, nakon što je Ustavni sud BiH donio politički motivisanu i neustavnu odluku kojom je aktuelni zakon stavio van snage.

Ostavite komentar: