Dodik o odluci CIK-a BiH: Znate kakva morate da bude fukara od Srbina, da to uradite

Gradonačenik Doboja Boris Jerinić, nakon sastanka sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, rekao je da je danas „nezakonito izabran CIK donio nezakonitu odluku u nezakonitom roku“.

“Obećavam vam da CIK neće birati vlast u Doboju. Građani su prepoznali to okupljanje i stabilnost u nama”, rekao je Jerinić.

Milorad Dodik je rekao da je odluka CIK, kojom su poništeni izbori u Doboju i Srebrenici, priprema za opšte izbore u kojma oni žele da mešetare. Dodik tvrdi da je CIK danas poništila izbore samo na srpskim biračkim mjestima, ali nije u većinski bošnjačkim.

“Radi se o sramnoj koaliciji Šarovića i Borenovića i njihovoj izdaji”, rekao je Dodik.

Dodik tvrdi da je sve u funkciji bošnjačke plitike u Sarajevu „koja ovde želi da kreira odnose“.

“Građani Doboja i Srebrenice nisu imali isti tretman kao ostali. Dakle, SDS, PDP, Šarović, Borenović i njihovi vajni stručnjaci koji se hvale bez dokaza, su odlučili da naprave dogovor sa Bošnjacima. Šarović i Borenović su problematizovali izbore u Doboiju, a Bošnjaci u Srebrenici. Mi ćemo se žaliti Sudu BiH, mada je to besmisleno. Ni po čemu se ne razlikuje od one koju smo učili 500 godina pod Turcima – kadija te tuži, kadija ti sudi. U ovim okolnostima, SNSD će početi aktivnosti da bojkotuje i onemogući izbore u Republici Srpskoj 2022. Ovo nisu fer i zakoniti izbori, nećemo da učestvujemo u takvim izvorima”, rekao je Dodik. Poručio je da će SNSD i Boris Jerinić pobijediti i na ponovljenim izvorima u Doboju.

“Gospođa koja se predstavlja kao da predstavlja srpski narod, udata je za Bošnjaka u Sarajevu. Neko će reći kakve to ima veze. Ma nemojte?”, rekao je Dodik.

Za članove CIK, Dodik je rekao da su bili politički angažovani, iako je to zakonom zabranjeno.

“U Srebrenici su poništili srpska biračka mjesta, a potvrdili Bošnjačka. Znate kakva morate da bude fukara od Srbina, da to uradite. To je dokaz političkog poltronstva i ništa drugo”, rekao je Dodik, piše Srpskainfo.

Podsjećanja radi, Centralna izborna komisija BiH danas je većinom glasova donijela odluku o poništenju izbora za gradonačelnika i Skupštinu Doboja.

Ostavite komentar: