Dodik o novim planovima: Zajednički rad predsjednika i Vlade biće prioritet

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da će zajednički rad predsjednika i Vlade Republike Srpske biti prioritet i da očekuje da Vlada odgovori na značajne političke izazove, ekonomska i socijalna pitanja, te da obezbijedi stabilnost i socijalnu i energetsku bezbjednost ljudi.

“U nedjelji iza nas obavio sam konsultacije s predstavnicima političkih partija i imenovao Radovana Viškovića za mandatara za sastav nove vlade”, napisao je Dodik na “Instagramu”.

On je naveo da je njegova prva zvanična posjeta po stupanju na dužnost predsjednika Srpske bila Srbiji, gdje se susreo s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Upoznao sam ga sa složenom situacijom u BiH. Ponovio sam opredjeljenje Republike Srpske da pomognemo našem narodu na Kosovu i Metohiji”, naglasio je Dodik.

On je dodao da je prisustvovao i slavi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i otvaranju novoizgrađenih objekata Policijske akademije i Centra za obuku.

“Otvaranjem nove zgrade Ustavnog suda Republike Srpske, izgrađen je još jedan u nizu reprezentativnih objekata koje želimo da gradimo”, istakao je Dodik.

On je podsjetio da je razgovarao s ambasadorima Grčke i Rusije, Dimitriosom Papandreuom i Igorom Kalabuhovom, kao i sa direktorom Uprave Vlade Srbije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujonom.

“Družio sam se i sa mladim članovima SNSD-a koji su budućnost SNSD-a”, napisao je Dodik.

Ostavite komentar: