Dodik o mogućim sankcijama: Nelson želi da ostavi neki pečat prije nego što ode

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da odlazeći ambasador SAD Erik Nelson, koji je govorio o mogućim sankcijama, želi da ostavi neki pečat prije nego što ode.

Dodik je rekao da to sada izgleda kao neka vrsta prijetnje.

„Visokopozicionirani službenik ministarstva finansija SAD sastao se sa Cikotićem (ministar bezbjednosti BiH) protiv kojeg je potvrđena optužnica za učešće u ogromnoj korupciji, jednoj od najvećih u kojoj su do sad učestvovali službenici institucija BiH. I sad gdje je tu dosljednost? Ja mislim da oni svi zajedno navijaju za jedan narod ovdje, a to je bošnjački, te koncepcije apsolutno ne doprinose dodatnoj stabilizaciji“, rekao je Dodik u Doboju.

On kaže da se ovdje više radi o inatu i pokušaju da se slome svi oni koji nisu za koncepcije koje dolaze sa strane.

„Najbolje se to oslikava u nelogičnosti koja ide za tim da ne može da objasni da od tri konstitutivna naroda, Srbi i Hrvati, imaju primjedbe na stanje u BiH, svako iz svog razloga. Bošnjaci su još nezadovoljniji nego Srbi i Hrvati, ali oni očekuju da će intervencionizam međunarodne zajednice dati im na tacni ono što oni žele , naravno, oni to neće dobiti. U svakom slučaju ne doprinose takve izjave odlazećeg ambasadora koji, kao svi oni koji odlaze, želi da ostavi neki pečat, kao što je to Incko uradio. Naravno, on želi da ostavi neki pečat, on je taj koji je nešto rekao“, kaže Dodik.

Dodaje da je uprkos svemu  saradnja sa SAD do sad bila korisna, bez obzira na sva ograničenja.

Nelson je ranije rekao da su sankcije za one koji podrivaju stabilnost na Zapadnom Balkanu na stolu, te da nova verzija izvršne uredbe uključuje korupciju i mogućnost sankcionisanja onih koji podržavaju one koji podrivaju napredak.

Ostavite komentar: