Dodik: Nismo protiv saradnje sa NATO

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik izjavio je danas u Trebinju da poziva ljude u NATO-u da odbace odluku o davanju Akcionog plana za članstvo BiH da ne bi bili glavni razlog zašto u BiH ne funkcionišu institucije.

Mi nikada nismo rekli da ne treba sarađivati sa NATO. Imamo određeni oblik saradnje, mi razumijemo šta je ta velika vojna integracija i spremni smo da sarađujemo na nivou na kojem Srbija sarađuje po tom pitanju. Prejudicirati članstvo je apsolutno nešto što je nametnuto – istakao je Dodik.

Dodao je da poziv komesara EU za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesa Hana (Johannes Hahn) članovima Predsjedništva BiH na sastanak on ne odbacuje I da on ne bježi od razgovora.

Meni nije problem da razgovaram i kažem šta hoću, a šta neću, ali da je nemoguća dimenzija u kojoj se unaprijed nameće šta ko treba da prihvati. Prvo treba izabrati Savjet ministara. Ja nemam ništa protiv da se na novi Savjet ministara stavi dokument koji će se zvati kako god hoće i da Savjet ministara o tome odlučuje, ali da neko unaprijed govori šta treba da odluči taj Savjet, to je neko drugo pitanje i to je nemoguće – naglasio je Dodik I dodao da je sve to bespotrebno i ide na štetu BiH, navodi Dnevni avaz.Ostavite komentar: