Dodik: Nikada veće jedinstvo između Srpske, Srbije i SPC VIDEO

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je nikada nije bilo veće jedinstvo nego danas između Republike Srpske, Srbije i Srpske pravoslavne crkve.

Dodik je na Svečanoj akademiji u Banjaluci, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, istakao da je srpski narod uvijek branio svoju slobodu.

“Naše pismo je bilo potrebno da sačuvamo svoj identitet. Jedan gorostas za naš narod, a to je SPC, učinila je sve da očuva naš jezik, pismo, naš govor, krsnu slavu, identitet. Da nije bilo SPC i njene borbe, izgubili bi svoj identitet još za vrijeme Osmanskog carstva”, poručio je Dodik.
On je istakao da je Republike Srpska garant slobode srpskog narodna na ovim prostorima.

“Ne možemo da prihvatimo bilo kakvo tutorstvo koje bi išlo za tim da nas natjeraju da živimo u neželjnoj zemlji radi nekih ideja ostaršćenika, ljudi iz različitih svejtski kabineta koji žele ovdje da nas primoraju da živimo sa Bošnjacima i Hrvatima u uslovima koji su gotovo nemogući”, rekao je Dodik.

On je ukazao da je zato važno da su Srbi osvojili još jednu slobodu i da Srbija i Srpska imaju zajednički praznik – Dan srpskog jedinstva.

 

 

Ostavite komentar: