Dodik naglasio da izbori nisu zabava, već obaveza: Vjerujem da ćemo izvanredan izborni rezultat čak i popraviti

SNSD je postigao zavidne rezultate na Opštim izborima, ali to nisu konačni rezultati i nadamo se da ćemo te brojke i povećati, rekao je aktuelni srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Podaci CIK-a se podudaraju da našim podacima i zasnivaju se na zapisnicima sa glasačkih mjesta koji su potpisani. Mi smo se opredijelili da objavljujemo samo one zapisnike koji su popunjeni”, istakao je Dodik za RTRS.

Kaže da je CIK naredio da se prvo broje glasovi za Parlamentarnu skupštinu BiH, a tek onda za predsjednika Srpske.

“Tako da su rezultati kasnili, a bilo je i nevažećih listića. Na kraju, to je bio trenutak kada smo proglasili pobjedu na izborima”, istakao je Dodik.

Naglasio je da izbori nisu zabava, već obaveza.

“Mi nismo oni koji se šale. Održali smo 137 mitinga, preko 270.000 ljudi bilo je na njima. Naša kampanja je bila pozitivna, nije bila usmjerena na trač. S druge strane jedini program opozicije bila je mržnja prema Miloradu Dodiku. A izbori se ne dobijaju mržnjom, već ozbiljnim radom”, poručio je Dodik.

Istakao je da je Banjaluka najveći grad, koji voli, ali kaže on, nije dovoljno pobijediti samo u Banjaluci da bi bili ukupni pobjednici izbora.

“PDP je pratio samo svog kandidata, a SDS samo svoga”, dodao je on.

Smatra da je ovo velika pobjeda SNSD-a, i da je to dobro za Republiku Srpsku, i regionalno i globalno.

“Ta politika nas drži na geopolitičkoj karti svijeta, jer velike sile svakih šest mjeseci vode razgovore o BiH”, poručio je on.

Ostavite komentar: