Dodik na stručno-konsultativnom sastanaku: BiH će izgubiti u političkom procesu pred neustavnim Sudom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su danas u Laktašima, zbog velikog interesovanja pravničke zajednice, održali konsultativni sastanak u vezi sa političkim procesom koji protiv njega kao predsjednika Republike i direktora “Službenog glasnika Srpske” Miloša Lukića vodi pravosuđe BiH, istakavši kako vjeruje da će taj proces biti izgubljen.

Dodik je naveo da su okupili jedan broj ljudi, a namjera je okupe i neke druge i da na taj način saslušaju sve dobronamjerne koji žele da sugestijama, opservacijama i uvidima daju doprinos i mogućnost na najbolji način pred lažnim, neustavnim sudom, koji prihvata da nelegalni, neizabrani lažni visoki predstavnik pokreće postupak protiv legalno izabranog predsjednika i direktora “Službenog glasnika”.

On je istakao da je iskazan veći stepen usaglašenosti.

“Uživao sam danas tri sata slušajući najbolje stručnjake koje imamo o tome na koji način to posmatrati. Ovo je po svemu politički proces Republici Srpskoj, Dejtonskom sporazumu, BiH. Vjerujem da će ovaj politički proces na neustavnom sudu izgubiti BiH”, rekao je Dodik novinarima.

U Laktašima je danas održan stručno-konsultativni sastanak o novonastaloj situaciji u vezi sa sudskim prosecom koji se vodi pred Sudom BiH protiv predsjednika Republike i vršioca dužnosti “Službenog glasnika Srpske”. Skupu su prisustvovali brojni pravnici iz Republike Srpske i regiona.

Ostavite komentar:

88nnd4crj7