Dodik: Na jesen novi zakon kojim će se ponoviti da je 9. januar Dan Republike

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras da će Republika Srpska na jesen u Narodnoj skupštini donijeti novi zakon kojim će se ponoviti da se 9. januar slavi kao Dan Republike Srpske, ali će se taj zakon zvati drugačije.

Dodik je najavio da će 9. januara 2020. najsnažnije biti obilježen Dan Republike Srpske.

Dodik je mladim Banjalučanima, članovima ove stranke, tokom “Aktuelnog časa sa predsjednikom SNSD-a” koji je održan u Banskom dvoru govorio o liderstvu, korporativnom upravljanju i reformi obrazovanja.

– SNSD-u ne treba jedan lider, treba nam stotinu lidera. Nemojte da odustajete od ambicija, od kojih i zavisi položaj mladih u stranci. SNSD ima najbrojniji aktiv mladih. Radimo na realizaciji programa koji su bitni mladima, poput Satrtap programa za pokretanje posla – izjavio je Dodik.

Kao predsjednik stranke, kaže, nikada nijednu inicijativu mladih nije zaustavio. Brojnost mladih u stranci, istakao je, potvrda je da SNSD vodi dobru politiku i da brine o budućnosti.

– Od mladih SNSD-a očekujem da na svojim radionicama koncipiraju nove politike koje će moći da se uspostave i vode kao vladine – rekao je Dodik i dodao da ova stranka ima najbrojnije članstvo kada je riječ o mladima, te da je to pokazatelj da SNSD o njima vodi računa.

– Ovo je deseta generacija mladih i raduje me da kod njih postoji interesovanje za razgovor o političkim temama. Večeras je održana kvalitetna rasprava i to je znak da ovakve skupove moramo češće da organizujemo – rekao je Dodik.

Predsjednik Gradskog odbora Mladih SNSD-a Banjaluka Aleksandar Buzaković rekao je da je skup bio izuzetno posjećen, što pokazuje da su mladi iz ove stranke zainteresovani za politička pitanja.

– Imali su priliku da predsjednika Dodika direktno pitaju sve što ih zanima i dobili su odgovore. Mislim da su mnogo naučili na večerašnjem skupu – ocijenio je Buzaković.

Aktuelnom času prisustvovala je i potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović.

 

Izvor:(RTRS)

 

Ostavite komentar: