Dodik, Komšić i Džaferović putuju u Sloveniju

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Šefik Džaferović će 4. i 5. decembra 2019. godine boraviti u zvaničnoj posjeti Republici Sloveniji.

Kako je saopšteno iz Predsjedništva BiH, sutra će, u čast dolaska članova Predsjedništva BiH, na Kongresnom trgu u Ljubljani biti upriličena ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima, gdje će ih dočekati predsjednik Slovenije Borut Pahor.

Nakon svečanog dočeka vijence će položiti predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH na Spomenik žrtvama ratova, a potom će s predsjednikom Slovenije svečano otkriti Klupu prijateljstva.

“U Predsjedničkoj palati biće održan susret članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Slovenije. Protokolom posjete predviđen je i susret s predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije Dejanom Židanom”, navedeno je u saopštenju.

Članovi Predsjedništva BiH će posjetiti Međunarodni fond za deminiranje i pomoć žrtvama mina (ITF) i razgledati izložbu fotografija ‘Deset godina rada ITF-a u Bosni i Hercegovini na polju deminiranja’. U 19.00 biće održana svečana večera.

U četvrtak će biti održana predavanja članova Predsjedništva BiH, te predsjednika Slovenije i članova akademske zajednice na temu “Pogledi/stajališta na ustavnopravna pitanja Bosne i Hercegovine”, a biće održan sastanak zvaničnih delegacija BiH s delegacijom Vlade Slovenije na čelu s predsjednikom Vlade Marjanom Šarecom.

 

Izvor:(Nezavisne novine)

 Ostavite komentar: