Dodik jasno protiv Šmitovog nametanja odluka: Istakao da će BiH biti ustavna ili je neće biti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Sarajevu da će BiH biti ustavna ili je neće biti i da svako nametanje Kristijana Šmita, visokog predstavnika u BiH kojeg ne priznaju vlade Rusije, Kine i vlasti Republike Srpske, nije adekvatno jer on nije legalno izabran i nema pravnog osnova da bilo šta donosi.

“Mi hoćemo ustavnu BiH. To što pokušavaju s tom pričom oko nametanja rješenja od strane visokog predstavnika, on je lažan, i svako njegovo nametanje nije adekvatno”, rekao je Dodik novinarima nakon sjednice Predsjedništva BiH.

Dodik je ponovio da Šmit nije legalno izabran i nema pravnog osnova da bilo šta donosi, a sve odluke koje bude donosio nisu pravno valjane.

Srpski član Predsjedništva BiH je rekao da je na današnjoj sjednici Predsjedništva prihvaćena njegova inicijativa kojom će se BiH pridružiti grupi od više od 30 zemalja EU i regiona koje su već ranije usvojile inicijativu o definiciji pojma antisemitizam.

“Prije nekoliko dana sam bio u Izraelu i tamo sam sa zvaničnicima dogovorio da pokrenem inicijativu o tome da se kroz zaključak Predsjedništva usvoji neformalna, neobavezujuća definicija termina antisemitizam. Zahvalan sam ovoj dvojici članova Predsjedništva što su tu inicijativu prihvatili”, rekao je Dodik.

Ostavite komentar: