Dodik ispratio goste iz Mađarske: Orban i delegacija završili prijateljsku posjetu Srpskoj

Delegacija Mađarske predvođena premijerom ove države, Viktorom Orbanom završila je prijateljsku posjetu Republici Srpskoj.

Zvanice, među kojima je bio i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, je sa Aerodroma Banjaluka ispratio srpski član Predsjedništva Milorad Dodik.
Dodik se prije toga, zajedno sa premijerom Srpske Radovanom Viškovićem sastao sa delegacijom Mađarske na radnom ručku u restoranu ‘Kej’ u Klašnicama.
“Zahvalni smo za razumijevanje Mađarske koje ima za Republiku Srpsku i uvijek smo tu da ugostimo naše dobre prijatelje”, rekli su u SNSD čiji je predsjednik Milorad Dodik.
Posjetu su pratile velike mjere obezbjeđenja, uz policijski nadzor i pratnju. Ulice su bile potpuno zatvorene na dijelu puta kojim su se zvaničnici kretali, kao i u širem dijelu puta od aerodroma do Banjaluke.
S obzirom da nije zvanična posjeta u pitanju, već prijateljska, novinarima nije bio omogućen ulaz na aerodrom i u restoran gdje je održan radni ručak delegacija Mađarske i Srpske, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: