Dodik i Čović o migrantskoj krizi: Bezbjednosno pitanje koje treba hitno riješiti

Predsjednici SNSD Milorad Dodik i HDZ BiH Dragan Čović razgovarali su danas u Mostaru o nefunkcionalnosti zajedničkog nivoa vlasti kada je riječ o ključnim pitanjima, poput strateškog pristupa i izrade plana rješavanja migrantske krize.

“Riječ je, prije svega, o bezbjednosnom pitanju koje već odavno ima ozbiljne konture po bezbjednost stanovništva BiH i potrebno ga je hitno riješiti”, saopšteno je iz HDZ BiH nakon sastanka.

Tokom susreta bilo je riječi o aktuelnoj političkoj situaciji, te radu izvršne i zakonodavne vlasti u BiH. Sagovornici su razgovarali i o lokalnim izborima u BiH i gradu Mostaru, te njihovom održavanju u uslovima pandemije, posebno o osiguranju tehničkih uslova. Čović je ponovio stav da nema nikakvog pravnog ni zakonskog uporišta niti racionalnog objašnjenja za odvajanje lokalnih izbora u Mostaru.

On je istakao da konačno održavanje izbora u Mostaru, pa čak i u ovakvim uslovima, treba da bude motiv da se stvari i na višim nivoima pokrenu iz statičnog stanja, prije svega u kontekstu predstojećih razgovora o izmjenama Izbornog zakona.

Čović i Dodik najavili su da u predstojećem periodu slijede učestaliji sastanci uz šire stranačke delegacije, kao i trilateralni sastanci sa predstavnicima bošnjačkog naroda. Sastanak je održan u Domu HDZ BiH u Mostaru.

Ostavite komentar: