Dodik: “Dani Srpske u Srbiji” će i ovaj put produbiti saradnju

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je veoma ponosan što se već tradicionalno održavaju susreti Republike Srpske i Srbije, koji će i ovaj put produbiti saradnju.

– Za nas koji živimo u Republici Srpskoj to je veoma bitan događaj. Sa puno emocija i ove godine želimo da na najbolji mogući način Srbiji prikažemo naše kapacitete i animiramo zainteresovanost za Republiku Srpsku u svim njenim segmentima – privrednom, kulturnom i obrazovnom – istakao je Dodik.

Obraćajući se u okviru Manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”, koja je sinoć počela prikazivanjem prve od šest kolažnih TV emisija, Dodik je izrazio nadu da će ovi susreti učiniti da širom Republike Srpske bude još vidljivija saradnja sa Srbijom.

Dodik je naveo da je saradnja posljednjih godina još vidljivija, zahvaljujući ulaganjima Vlade Srbije u svim opštinama u Srpskoj, što je realizovano na prijedlog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Danas smo bogatiji za mnogo vrtića, za izgrađene vodovode, adaptirane škole, domove kulture i zdravlja i sve ono što je dio tog projekta. Ovi susreti zato u potpunosti ostvaruju ciljeve – istakao je Dodik.

 

 

Ostavite komentar: