Dodik: Bošnjaci misle da Republika Srpska treba da nestane, a Hrvati…

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je da međunarodni protektorat mora da prestane u BiH, koja se danas pokazuje kao smetnja za razvoj bilo kojeg naroda, entiteta ili kantona.

“Ono što su činili međunarodni protektori u posljednjih 20 godina u suštini nije pomoglo nikome, već je odmoglo mnogo”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, da je bilo primjene izvornog Dejtonskog sporazuma, sigurno bi danas bile konstituisane snažne jedinice koje čine BiH i mogle su da ostvare svoj razvoj.

“Svih ovih godina, zbog napada i ponašanja visokog predstavnika koji je masovno kriminalno kršio međunarodni ugovor, došli smo u situaciju da imamo potpunu paralizu na nivou BiH, bez ijedne ideje šta BiH znači sutra”, kazao je Dodik.

On je rekao da samo postoje pojedinačne ideje – Bošnjaci misle da treba da nestane Republika Srpska i da BiH bude celovita, a da Sarajevo postane epicentar svih dešavanja.

“Hrvati su potpuno nezadovoljni stanjem u Federaciji BiH i žele najradije, kada bi bili u mogućnosti, da formiraju svoju teritorijalno-političku cjelinu, a mi Srbi ne vidimo nikakvu budućnost u BiH u kojoj samo postoji arogancija međunarodnog faktora i ideologija neoliberalizma koja pokušava ovdje da nas utrpa u neku ‘smjesu’ koja ne može da funkcioniše i da izrodi ništa dobro”, naveo je Dodik, prenose Novosti.rs.

 Ostavite komentar: