Dodik: BiH neće priznati samoproglašeno Kosovo VIDEO

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da BiH neće priznati samoproglašeno Kosovo.

On je podsjetio da Srbija nije priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova te da to neće učiniti i BiH.

Dodik kaže da će samoproglašeno Kosovo ostati u vakuumu u kojem trpi podršku zemalja koje su ga i stvorile kao navodno nezavisnu državu, a u suštini bez većinske volje u UN da bude verifikovano kao međunarodno priznato.

Srpski član Predsjedništva BiH ističe da tzv. Kosovo nema većinu zemlja u UN i da je očigledno da će biti još manji broj zemalja koje su ga ranije podržale.

Kada je riječ o prijedlogu da Ambasada BiH iz Tel Aviva bude premještena u Јerusalim, Dodik kaže da će o tome biti raspravljano na sjednici Predsjedništva BiH. Pdsjeća da je Republika Srpska formirala svoje Predstavništvo u Izraelu i locirala ga u Јerusalim, te da se time jasno opredijelila da podržava izraelsku državu i da je logično da treba nastaviti sa afirmacijom tog interesa.

– Ako druga dva člana, odnosno dvojica bošnjačkih članova Predsjedništva BiH, to ne žele, onda uredu – nemamo formalnu odluku, ali moja uloga je da pokušam. Mi mislimo da bi to nama pomoglo i zato to i predlažem – istakao je Dodik gostujući na RTRS u emisiji Telering.

Ostavite komentar: