Dodik: Јačati saradnju sa Bjelorusijom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je članstvo u EU spoljnopolitički prioritet i cilj BiH, te informisao novoimenovanog ambasadora Bjelorusije za BiH Aleksandra Ponomarjeva, koji mu je predao akreditivno pismo, o političkoj situaciji u BiH.

Na sastanku u Sarajevu rečeno je da bilateralni odnosi nisu opterećeni otvorenim pitanjima i da postoji obostrana spremnost za njihovo unapređenje, sa posebnom zainteresovanošću za poboljšanje privredne, kulturne, obrazovne, te saradnje u oblastima turizma i sporta, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Dodik i Ponomarjev razgovarali su o potrebi jačanja saradnje i razmjeni posjeta na svim nivoima, te ugovornog regulisanja bilateralnih odnosa dvije zemlje.

Ponomarjev je izrazio uvjerenje da će tokom svog mandata biti posvećen jačanju ukupne bilateralne saradnje dvije zemlje, te prenio poziv predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka Predsjedništvu BiH za prisustvo otvaranju drugih Evropskih igara u Minsku, navodi se u saopštenju.

Dodik je poželio uspješnu misiju novoimenovanom ambasadoru Bjelorusije za BiH.

 

Izvor:(SRNA / RTRS)

Ostavite komentar: