“Do kraja razjasniti napad na narodnog poslanika Miladina Stanića”: PDP traži ozbiljniji pristup

PDP traži da se do kraja razjasni napad vatrenim oružjem na narodnog poslanika Miladina Stanića, saopšteno je iz ove stranke.

Iz PDP-a navode da ukoliko ovaj slučaj ima, pa i male primjese političkog obračuna, sankcije moraju biti rigorozne, jer nasilje, napadi i ugrožavanje života neistomišljenika ne smiju proći bez žestoke kazne.

“Ako se u Republici Srpskoj bude tolerisano novi pokušaj fizičkih i težih napada na narodne poslanike, pitanje je šta bi moglo biti sljedeće i da li su moguće još veća posljedice po društvo u cjelini”, ističu iz PDP-a.

Navode da od policije zavisi koliko je spremna da cijelu situaciju sagleda na transparentan i profesionalan način, budući da je u njenom vrhu ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač, protiv koga je potvrđena optužnica zbog fizičkog napada na tada poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a danas PDP-ovog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

PDP apeluje na nadležne organe da rade slobodno, bez pritiska i političkog uplitanja. Na kraju saopštenja ističu da to do sada, nažalost, ponekad i nije bio slučaj, jer je SNSD koristio MUP u političkim obračunima.

Ostavite komentar: