DNS predao liste kandidata za sve nivoe vlasti: Spremni da budemo ključ promjena u Srpskoj

Predstavnici Demokratskog narodnog saveza predali su danas Centralnoj izbornoj komisiji BiH kandidatske liste DNS za sve nivoe vlasti u BiH.

Kako je saopšteno iz ove stranke, DNS će na ovim izborima imati kandidata za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, a to je predsjednik stranke Nenad Nešić. Potpredsjednik DNS-a Radislav Jovičić biće kandidat za predsjednika Republike Srpske.

Demokratski narodni savez će imati kandidate u sve tri izborne jedinice za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, a nosioci će biti Gavrilo Кerkez za izbornu jedinicu 1, Savo Popić za izbornu jedinicu 2 i Aleksandar Glavaš za izbornu jedinicu 3.

Nosioci lista DNS za Narodnu skupštinu za izbornu jedinicu 1 je Duško Ivić, izbornu jedinicu 2, Dane Malešević, izbornu jedinicu 3, Mirko Savičić, izbornu jedinicu 4, Dejan Pjeranović, izbornu jedinicu 5, Slaven Dujaković, izbornu jedinicu 6, Milenko Zupur,  izbornu jedinicu 7, Boris Trninić, izbornu jedinicu 8, Marko Кubatlija i izbornu jedinicu 9, Slavko Dangubić.

Takođe, DNS je predao liste i za učešće u skupštinama kantona.

“Na listama se nalazi dosta mladih ljudi koji su ostvareni u oblastima i poslovima koje obavljaju i podmlađena lista sa velikim brojem eksperata je znak da imamo i znanja i snage da donesemo bolji život građanima Republike Srpske i BiH”, ističu u DNS-u.

Dodaju da su spremni da budu ključ promjena u Republici Srpskoj, kojoj je potreban treći put na kojem se, kako ističu, narod neće dijeliti na “lopove” i “izdajnike” već se sabirati i ujediniti u ljubavi prema Republici Srpskoj.

“Treći put DNS je put bez mržnje, besmislenih svađa, podjela i nudi Srpsku okrenutu razvoju, napretku i ljudima i smatramo da su građani dovoljno mudri da u oktobru uzmu olovke, promjene ono što je dosadilo i pređu na novi film u boji naše trobojke – Treći put DNS”, saopšteno je iz ove stranke.

Ostavite komentar: