DNS odlučuje o ostanku u koaliciji sa SNSD-om

U Banjaluci će danas biti održana vanredna sjednica Predsjedništva DNS-a, na kojoj će biti riječi o koalicionim odnosima sa SNSD-om.

Sjednica će biti održana u prostorijama Glavnog odbora DNS-a sa početkom u 15.00 časova, a predsjedavaće lider stranke Nenad Nešić.

Najvjerovatniji povod za sjednicu je rivalitet dvije stranke u Prijedoru gdje je situacija na političkoj sceni kulminirala jučerašnjim formiranjem većine u lokalnom parlamentu koju čine DNS i SDS.

SNSD je krenuo u osvajanje vlastu u Prijedoru prošle godine, kada su uz pomoć SDA, DF, PDP, SP i još nekih poslanika napravili skupštinsku većinu i potisnuli svoje koalicione partnere (DNS).

Kako piše Srpskainfo, taj “nož” u leđa, koji je SNSD zabio DNS u Prijedoru, u više navrata je isticao bivši predsjednik DNS Marko Pavić. Iz SNSD su, međutim, stizali odgovori kako koalicije na lokalnom nivou ne mogu i ne smiju da utiču na odnose na republičkom nivou. To pravilo je važilo sve do prije nekoliko dana, kada je DNS uspio da vrati vlast u Prijedoru i potisne SNSD.

To je, prema nezvaničnim informacijama, do te mjere naljutilo vrh SNSD da je naredio “sječu” svih kadrova DNS iz Prijedora, uključujući i za danas najavljenu smjenu ministarke uprave i lokalne samouprave Lejle Rešić, koja dolazi upravo iz Prijedora.

 

Ostavite komentar: