DNS o skupu na Kozari: Ivić tvrdi da se SNSD oprašta od vlasti

Potpredsjednik DNS-a i poslanik te stranke u parlamentu Srpske, Duško Ivić, rekao je da pad s vlasti SNSD počinje velikim stranačkim okupljanjem na Kozari, na istom onom mjestu i na isti način s kojeg je i Ante Marković prije 30 godima najavio odlazak s vlasti, navode u saopštenju iz DNS-a.

Ivić je napomenuo da je riječ o mitingu koji bi trebao da se održi na Kozari, a na kojem trebaju da se okupe pristalice SNSD iz cijele Republike Srpske i gdje se očekuju oko 15.000 članova i simpatizera te stranke.

“Kada se to preračuna na broj stanovnika Srpske to je oko 1 odsto, što znači u domenu statističke greške. SNSD je trenutno u Republici Srpskoj samo statistička greška, ali skup opraštanja SNSD od vlasti nakon 20 godina mora i biti veličanstven, to partija koja je vladala 20 godina Srpskom zaslužuje”, ističe Ivić.

Dodaje se da vlast koja je za 20 godina sve učinila da Srpska postane privatno vlasništvo pojedinaca i njihovih porodica, te koja je Republiku Srpsku od politički nezavisnog, stabilnog i ekonomski prosperitetnog entiteta uspjela da pretvori u VD entitet, trenutno najkorumpiranija vlast na Balkanu.

“Vlast koja je razvlastila Srpsku i prenijela preko 59 nadležnosti na nivo BiH. Vlast koja na Srpskom jedinstvu političkih partija, oko nametnutih zakona, pokušava da profitira i što skuplje proda Srpsku, i na taj način se spasi odlaska s vlasti, i legalizuje Srpsku kao privatno vlasništvo. Jednostavno rečeno, vlast koja je tu radi ličnih i porodičnih interesa, a ne radi građana Srpske”, navodi Ivić.

On kaže da Republika Srpska grca u problemima od međunarodnih pritisaka, požara, novog talasa korone, a srpski član Predsjedništva, Milorad Dodik nema preča posla nego da na Kozari pravi skup podrške samom sebi.

“U strahu su velike oči, kaže naš narod, a izgleda da se u strahu od poraza i neuspjeha sopstvene politike ne uvećavaju samo oči već i pritisci na narod. Radnici u državnim ustanovama uslovljavaju se radnim mjestima ako ne dođu na taj skup podrške odlazećoj vlasti. Puni autobusi na silu natjeranih radnika iz javnih preduzeća, republičkih institucija i ustanova je posljednji pokušaj da se rejting SNSD podigne sa statističke greške”, tvrdi Ivić.

On ističe da kako je miting na Кozari koštao vlasti Antu Markovića, tako će i Milorada Dodika jer ne treba zaboraviti da se istorija ponavlja, kako kaže, na sreću građana Srpske.

“Pa nek im je sretan miting”, zaključuje Ivić.

Ostavite komentar: