Đurđević uvjeren: Najavljeni protesti u Banjaluci isključivo političke prirode

Član Glavnog odbora SNSD-a Aleksandar Đurđević izjavio je da su protesti najavljeni za danas u Banjaluci isključivo političke prirode i da se njima nastoje politički zloupotrijebiti kako ugostitelji, tako i ostali građani koji su pogođeni mjerama borbe protiv pandemije, a s ciljem nečijih političkih interesa.

“Činjenica da proteste u ime udruženja `Horeka` organizuje predsjednik Gradskog odbora bijeljinskog DNS-a Miloš Stanišić diskredituje samo udruženje za buduće pregovore sa institucijama, ali i pokazuje da Stanišić nastoji da se politički profiliše preko leđa ugostiteljskih radnika”, naveo je Đurđević.

On je istakao da o političkom karakteru skupa govore informacije da su sinoć do kasno u noć za današnje proteste organizovani aktivisti banjalučkog PDP-a, kao i bijeljinskog DNS-a kojim rukovodi upravo predstavnik udruženja “Horeka” Miloš Stanišić, saopšteno je iz SNSD-a.

Đurđević, koji je i predsjednik Skupštine grada Bijeljina, rekao je da su protesti bespredmetni, jer je činjenica da su bašte počele da rade danas, a da u četvrtak, 8. aprila, počinju da rade u punom kapacitetu.

“Pri tome, protestima se krše epidemiološke mjere, kako na republičkom nivou, tako i na nivou grada Banjaluke, što dovodi u opasnost zdravlje učesnika, ali i svih građana Banjaluke”, dodao je Đurđević.

Ostavite komentar: