Đurđević potvrdio: Ponovljenim brojanjem glasova u Bijeljini drastično oštećen SNSD

Ponovljenim brojanjem glasova na tri biračka mjesta u Bijeljini utvrđene su napravilnosti kojima je drastično oštećen SNSD i glasovi pripisani opoziciji, rekao je danas Srni član Glavnog odbora SNSD-a iz Bijeljine Aleksandar Đurđević i odbacio pokušaj opozicije za prekrajanja izborne volje na ulici.

“Na biračkom mjestu 011 SNSD je oštećen za 50 gasova, PDP-u je dodato 26 glasova. Na biračkom mjestu 027 SNSD je oštećen za 54 glasa za Narodnu skupštinu Republike Srpske i 51 glas za Parlamentarnu skupštinu. Na biračkom mjestu 168 na zapisniku za Narodnu skupštinu SNSD-u je upisano nula glasova, nakon ponovljenog brojanja SNSD je imao 43 glasa”, naveo je Đurđević.

Ističući da SNSD ima oko 100.000 glasova prednosti za srpskog člana Predsjedništva i za Narodnu skupštinu, oko 150.000 glasova prednosti za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine i oko 30.000 glasova prednosti kandidata za predsjednika Republike Milorada Dodika u odnosu na Jelenu Trivić, Đurđević je ocijenio da je nemoguće da taj ogroman kontigent glasova bude sporan.

“Greške su se dešavale i na štetu SNSD-a, što pokazuje ponovljeno brojanje glasova na tri biračka mjesta u Bijeljini, gdje je na sva tri drastično oštećen SNSD. Bilo je ponovljeno brojanje, ispravilo se, kao što će se ispraviti i ako ima negdje drugo sličnih situacija”, rekao je Đurđević.

On je dodao da je na svakom biračkom mjestu bilo najmanje 20 posmatrača i da apsolutno nije moguća mahinacija koju kao izgovor navode iz opozicije.

Rezultat nije promijenjen

Gradska izborna komisija (GIK) Bijeljina završila je ponovno brojanje glasova na 13 od 183 redovna biračka mjesta i to ništa nije promijenilo rezultat, rekla je Srni predsjedik GIK Dijana Savić Božić.

Ponovo su prebrojani glasovi sa biračkih mjesta 10, 27, 36 i 41 za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, te za biračka mjesta 11, 27, 36, 41, 100 i 137 za nivo Narodne skupštine Republike Srpske.

Prebrojavanje je obavljeno i sa biračkih mjesta 35 za nivo Predsjedništva BiH i 130 za nivo predsjednika i potpredsjednika Republike Srpske.

Ostavite komentar: