Đukanović komentarisao posjetu Dodika Crnoj Gori: To je neodgovorna politika

16.03.2024. | 16:45

Bivši predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović poručio je danas da su onosi te zemlje sa BiH “veoma uzorni”, o čemu svjedoči mnogo događaja iz naše novije istorije.

Kao čovjek koji se dugo bavio državnom politikom mogu svjedočiti da je bilo prijateljstvo i razumijevanje. Kada dođe do geopolitičkih poremećaja kakve danas vidimo, kada je završena epoha idile između Istoka i Zapada, onda to nacionalisti koriste kao zgodno vrijeme za ostvarivanje ciljeva – dodaje Đukanović.

On kaže da nacionalisti nisu naučili lekcije iz ranijih pogibija.

“Nacionalisti nisu izvukli nauk iz pogibije 150 hiljada ljudi da je njihova politika pogrešna, nego su izvukli zaključak da nisu imali dobro vrijeme i da bi danas kada su zaoštreni odnosi njihove ideje mogle biti ostvarene”, smatra Đukanović.

Komentarišući nedavnu posjetu predsjednika Srpske, Milorada Dodika Crnoj Gori i sastanak predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem, Đukanović nema bagonaklon stav prema tom događaju.

“Provokacije sa te posjete smještam u taj kontekst. To je neodgovorna politika koja pokušava da zamuti čistu vodu između naše dvije države”, rekao je Đukanović, piše Avaz.