Đokić tvrdi da je SP isključivo protiv odgađanja lokalnih izbora

Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić izjavio je danas da je SP isključivo protiv odgađanja lokalnih izbora nakon 15. novembra.

“Mi smo za to da izbori budu u oktobru kada bi to bilo moguće, ali nismo za to da se odgađaju poslije 15. novembra i nekakve igre za koje čujemo da se igraju između nekih stranaka, koje imaju neki veći uticaj na to da se donose takve odluke”, rekao je Đokić na konferenciji za medije u Prijedoru. On je pozdravio odluku dosadašnjeg predsjednika Gradskog odbora NDP Prijedor Draška Rendića da pristupi SP i ocijenio da to ne znači narušavanje saradnje sa NDP-om.

“Naprotiv, želimo ljude koji nose politički kvalitet i entuzijazam za dalji politički rad da očuvamo i da zajednički nastavimo dalje kroz našu partiju razvijati resurs kojeg Rendić nosi sa sobom na dobrobit građana Prijedora i Republike Srpske”, poručio je Đokić. On je dodao da ovo nije jedini, usamljeni slučaj gdje u SP dolaze ugledni ljudi u mnogim lokalnim zajednicama, nego se ne stiže javno registrovati svaki takav slučaj, podsjećajući da je prije godinu i po-dvije dio prijedorskog NDP-a takođe pristupio socijalistima.

“SP je otvorena za saradnju sa građanima i političkim partijama slične orijentacije, a njeguje istinske, bratske i prijateljske odnose sa SPS-om u Srbiji”, dodao je Đokić. Predsjednik Regionalnog odbora SP izborne jedinice jedan Duško Milunović rekao je da podjele u stranci nisu uticale na strukturu SP u ovoj izbornoj jedinici.

“Ova izborna jedinica je ostala kompaktna i svaki dan nam prilaze novi ljudi, možda baš zbog toga što je lošiji dio SP otišao”, naveo je Milunović.

Predsjednik Izvršnog odbora SP Slobodan Protić rekao je da je rejting SP u Prijedoru 6,8 odsto i da se to dugo godina nije desilo.

“Mi priželjkujemo da izbori budu održani 15. novembra. Mi smo stabilni i spremni i ambicije su nam velike. Ne želimo političke ratove ni sa kim. Pozivam građane Prijedora da podrže mladu i kvalitetnu ekipu, politički nepotrošenu, i pozivam ih na maksimalnu ozbiljnost kada je riječ o epidemiji”, poručio je Protić. Predsjednik Gradskog odbora SP Prijedor Igor Kneginjić rekao je da su SP u Prijedoru posljednjih godina pratili usponi i padovi i da se u posljednjih godinu dana uspjela stabilizovati situacija i ostvariti jedinstvo u partiji.

“I današnji prelazak Draška Rendića u našu partiju, iako je imao ponude od više partija, pokazuje pozitivnu aktivnost kod nas i nadam se produktivnom političkom angažmanu”, dodao je Kneginjić.

Draško Rendić rekao je da se za prelazak u SP odlučio jer je u ovoj partiji čovjek u fokusu djelovanja, jer ogromna većina građana želi socijalno pravednu državu što je ideja koju SP njeguje i jer SP ima dobru saradnju sa SPS-om u Srbiji.

SP u Prijedoru na izborima 2016. osvojila je jedan mandat, nakon osam godina neučestvovanja u lokalnoj vlasti, ali je odbornik Ranko Kolar koji je dobio taj mandat najprije prešao u Demos, a potom u SNSD. Izborni cilj SP za naredne lokalne izbore u Prijedoru su tri mandata odnosno klub odbornika.

Ostavite komentar: