Đajić nosilac liste: Pogledajte ko su kandidati SNSD-a za oba parlamenta FOTO

Glavni odbor SNSD-a trebao bi na današnjoj sjednici da ozvaniči kandidatske liste za predstojeće opšte izbore, a kada je u pitanju Izborna jedinica 3 za Narodnu skupštinu Republike Srpske već su poznati prijedlozi.

Listu nosi sadašnji predsjednik Gradskog odbora Banjaluka i direktor Univerzitetsko-kliničkog centra Vlado Đajić, a na listi su još neka poznata imena.

Na drugom mjestu nalazi se poslanica u ovom sazivu NS RS Nataša Radulović, a na trećem mjestu je Borivoj Obradović koji je trenutno odbornik u Skupštini Grada Banjaluka. Interesantno je da su nekim “jačim” imenima pripale nešto niže pozicije, pa se tako sadašnji ministar zdravlja Alen Šeranić nalazi tek na 14. mjestu, dok je poslanik Srđan Mazalica na posljednjem, 17. mjestu. Dosadašnjem ministru poljoprivrede Borisu Pašaliću pripalo je 10. mjesto.

Na listi su još i načelnik Šipova Milan Kovač, direktorica Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović, odbornici u banjalučkoj skupštini Nenad Grbić i Snježana Kutlešić Stević, v.d. direktora Narodnog pozorišta Republike Srpske Dijana Grbić, direktorica Centra “Zaštiti me” Zorica Kuzmanović Vasilić, te aktivistkinja Mladih SNSD-a Anja Ljubojević.

Iz izborne jedinice 1, na listi za Predstavnički dom parlamenta BiH na broju jedan nalazi se Neobjša Radmanović, aktuelni predsjedvajući u ovom domu, a slijede ga koleginica iz klupa, Snježana Novaković Bursać i aktuelni predsjedavajući Savjeta ministara BiH, Zoran Tegeltija.

Na mjestu broj četiri je Srpčanin Milorad Kojić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i nestalih, kojem je na prošlim izborima poslanički mandat izmakao za dlaku. Na petom mjestu je Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, na šestoj poziciji je Goran Velaula iz Prijedora, sedma na listi je Renata Popović Obradović iz Gradiške, a na začelju ove liste našao se Radovan Kovačević, savjetnik za unutrašnju politiku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i portparol SNSD-a.

Ostavite komentar: