Diploma “pod lupom” – Prozivke na račun ministra industrije i energetike RS

Opozicioni poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske otvorili su u utorak raspravu o diplomi ministra industrije, energetike i rudarstva Petra Đokića, koga su optužili za lažno predstavljanje.

Sipajući optužbe na Đokićev račun, poslanici tvrde da su u ekspozeu prilikom sastava nove Vlade RS dobili podatak da je on završio Ekonomski fakultet u Beogradu, a ne Megatrend univerzitet, kako je to navelo resorno ministarstvo.

– Jedan je Ekonomski fakultet u Beogradu, u Banjaluci, kao i u bilo kojem drugom gradu, a svaka druga visokoškolska ustanova ima drugačiji naziv. Predstavili ste se da ste završili Ekonomski fakultet u Beogradu, a niste. Činjenica je da na sajtu Vlade RS stoji lažna informacija, i činjenica je da ste se lažno predstavili u ekspozeu – rekla je poslanik PDP Jelena Trivić.

Najoštrije kritike Đokiću je uputio poslanik SDS Nebojša Vukanović, dok je poslanik PDP Draško Stanivuković upozorio da je lažno predstavljanje krivično djelo, i da bi trebalo utvrditi i krivičnu odgovornost.

Đokić smatra da su to lažne i tendenciozne priče stvorene s ciljem da se diskredituju on, Vlada RS i Socijalističke partije. Pojasnio je da je on stekao dvije diplome, ali da nikada nije želio da se hvali svojim ličnim obrazovanjem.

– Niste u pravu. Diplomu sam stekao u Beogradu. Prvi čin svog formalnog obrazovanja završio sam prije 28 godina, a drugi prije 18 i sve u Beogradu, samo što vi ne čitati to što piše, već kako vi želite – rekao je Đokić.

Ministar Đokić kaže da se tim povodom više neće oglašavati, a opozicionim poslanicima je poručio da mogu beskrajno na svakoj sjednici o tome diskutovati, ukoliko im predsjedavajući to dozvoli.

DOKAZI U INSTITUCIJAMA

Sve što vam je sumnjivo možete da tražite od zvaničnih institucija RS i ja sam spreman da dokumentaciju, koju imam da dam na uvid, a na svakom fakultetu postoji dosije u kojima se može vidjeti da li je ili nije, kada i na koji način neko stekao koju vrstu obrazovanja – istakao je Petar Đokić.

 

Izvor:(Novosti.rs)

 

Ostavite komentar: