Delegati SDS-a dobijaju pozive iz Ambasade SAD-a?

Vukota Govedarica, aktuelni lider SDS, potvrdio je danas u Istočnom Novom Sarajevu da se neće ponovo kandidovati za predsjednika stranke i da svoju podršku daje Mirku Šaroviću.

Ovim je potvrđeno pisanje ATV-a od prije dva dana, kada smo objavili da će se Govedarica povući iz trke i podršku pružiti Šaroviću.

“Šarović je ličnost koja može da okupi SDS i vjerujem u njegovu pobjedu”, naglasio je Govedarica.

Govedarica i Šarović su danas održali konferenciju sa dvije osobe koje su, kako ATV saznaje skoro pristupile SDS-u.

Kako saznajemo na konferenciji su odbili da učestvuju funkcioneri iz Sarajevsko-romanijske regije.

Šarović je ranije govorio da SDS ne treba da „bježi od razgovora” sa SNSD-om kada je u pitanju formiranje novog Savjeta ministara BiH, a danas je istakao da nema uslova za koaliciju.

“U ovom trenutku nema uslova za koaliciju sa SNSD-om, strankom koju vodi Milorad Dodik. Ali to ne znači da sa tom ili nekom drugom strankom nećemo razgovarati o pitanjima o kojim treba da razgovaramo. Mi korektno tome pristupamo, i mislim da je važno da imamo dijalog kao i sa drugim političkim subjektima”, rekao je Šarović na današnjom konferenciji.

Kako saznaje ATV, delegati i funkcioneri SDS-a od sinoć su počeli dobijati pozive iz Ambasade SAD-a.

Nakon povlačenja Govedarice, ostala su tri kandidata za prvog čovjeka SDS-a – član Predsjedništva ove stranke Mirko Šarović, aktuelni predsjednik Glavnog odbora stranke Milan Miličević i potpredsjednik SDS-a Mićo Mićić.

Govedarica je sazvao sjednicu Predsjedništva SDS-a sa samo jednom tačnom dnevnog reda, a to je priprema za sjednicu Izborne skupštine SDS-a. 

Ostavite komentar: