Dačić “opleo” po članu Predsjedništva BiH: Komšić je četnički unuk i ima krizu identiteta

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić, reagovao je na izjavu člana predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željka Komšića, da on proklamuje srpsko – hrvatsko jedinstvo u borbi protiv BiH.

Njegovu izjavu prenosimo u potpunosti:

“Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić ne samo da ima krizu identiteta, jer kao četnički unuk na osnovu muslimanskih glasova zastupa Hrvate, već pati i od potrebe da obmanjuje i laže javnost, optužujući me da proklamujem srpsko – hrvatsko jedinstvo u borbi protiv BiH.

Gdje i kad sam ja to, Komšiću, pozivao na borbu protiv BiH? I zašto bih, kad Srbija stalno poziva na očuvanje teritorijalnog integriteta BiH. Ali BiH kao države ravnopravnih naroda i entiteta, a ne islamske džamahirije kako tvoj ajatolah Džaferović proklamuje u programu SDA.

Ne prijeti BiH opasnost od mene, već od tvog lažnog predstavljanja kao Hrvata po mjeri Bošnjaka, zbog čega je i nastala kriza u odnosima sa Hrvatskom. Zato i ne žele da te vide ni u Zagrebu ni Hrvati u BiH. Možeš samo sa nekog minareta da bljuješ laži o tome kako Srbi i Hrvati ruše BiH. Komšiću, zapamti, BiH nikad neće biti islamska država, pa makar i sa lažnim hrvatskim kolovođom, već samo država ravnopravnih naroda,  i Srba i Hrvata, a ne samo Bošnjaka”, naveo je na kraju Dačić, prenose Novosti.

Ostavite komentar: