Cvijanovićeva kritikuje Stanivukovića i Zolaka: Zastrašujuće njihovo ćutanje

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je zastrašujuće ćutanje Draška Stanivukovića i Aleksandra Zolaka koji su prouzrokovali neviđenu krizu i doveli u pitanje ljudske živote u bolnicama širom Republike Srpske.

“Za Stanivukovića nije nikakvo čudo jer smo navikli na njegove ludosti, ali da je Zolak, kao zdravstveni radnik, ljekar, spreman da ugrozi pacijente, umjesto da ih liječi, to je zaista nedopustivo”, naglasila je predsjednik Republike Srpske u izjavi za Srnu.

Ako je postojao neki proceduralni problem, ukazala je Cvijanovićeva, onda je Zolak trebalo na njega da upozori prije tri mjeseca, šest, petnaest, dvadeset ili više mjeseci, a dovesti pacijente u ovakvu situaciju je monstruozno.

“Od njega bismo očekivali, u najmanju ruku, da je sad rame uz rame uz svoje kolege zdravstvene radnike i gleda kako da riješi problem umjesto što je isturio Stanivukovića, a on se sakrio u mišju rupu i ne odgovara na pozive Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske”, rekla je Cvijanovićeva.

Generalni direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je da ova zdravstvena ustanova ima još par tona kiseonika, te da rukovodstvo ulaže sve napore da riješi ovaj problem.

Slična situacija je u većini bolnica u Republici Srpsku nakon što su Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH i njen direktor Aleksandar Zolak zabranili firmi “TGT tehnogas” da, kao i do sada, snabdijeva UKC medicinskim kiseonikom.

Ostavite komentar: