Cvijanović: Neprincipijelan stav SDS-a

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je Srni da svaka partija ima pravo da definiše svoju poziciju, pa tako i SDS da ne učestvuje u vlasti na nivou BiH, međutim neprincipijelan je stav da neće u aranžman sa SNSD-om i da ne prihvata principe definisane sa SDA i HDZ.

– Prvo, zato što SDS već jeste u vlasti sa SDA i HDZ, i to neopravdano dugo nakon provedenih izbora. Kao drugo, principi definisani sa SDA i HDZ sada su daleko fleksibilniji i uopšteniji od matrice na kojoj je prije četiri godine upravo SDS napravio koaliciju sa SDA i HDZ, potpisujući čak i rješenja koja su odudarala od onog što ustavna pozicija Republike Srpske nalaže – istakla je Cvijanovićeva Srni upitana da prokomentariše odluku Glavnog odbora SDS-a da ne prihvati poziv SNSD-a za učešće u formiranju vlasti na nivou BiH.

Ona je naglasila da je treća važna stvar to što je poznato da veliki broj članstva SDS-a želi da ta partija kreira zajednički teren i nastup na nivou BiH, znajući s kakvim se izazovima Republika Srpska susreće upravo iz Sarajeva.

– Ali, naravno, kao sto sam već i rekla, svaka partija ima pravo da definiše svoje pozicije. Kao što je SDS odlučio da ne bude dio zajedničkog nastupa tako je i SNSD procijenio da je za Republiku Srpsku najbolje da njene partije nastupaju jedinstveno i zato smo i ponudili platformu za zajednički nastup i opozicionom SDS-u i PDP-u – naglasila je Cvijanovićeva.

 

Izvor:(RTRS)

 

Ostavite komentar: