Cvijanović: Evropske integracije – strateško opredeljenje Srpske

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da su evropske integracije i regionalna saradnja strateško opredjeljenje institucija Republike Srpske.

Cvijanovićeva je, na sastanku sa državnim sekretarom u Ministarstvu spoljnih poslova Poljske Šimonom Šinkovskim, održanim u Banjaluci, istakla da su iskustva i podrška Poljske i njenih eksperata na tom putu veoma dragocjena i korisna za Republiku Srpsku.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, procesu evropskih integracija, jačanju regionalne saradnje, kao i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

“Ocijenjeno je da su dosadašnji odnosi Srpske i Poljske veoma dobri, da postoje brojni primjeri konkretne saradnje sa nekoliko poljskih vojvodstava u različitim oblastima, te da ima još dosta prostora za njeno proširenje”, dodaju iz kabineta.

Cvijanović je izrazila uvjerenje da će saradnja sa Poljskom i njenim regijama u narednom periodu biti dodatno osnažena, a kao primjer dobre prakse navela je partnerstvo između opštine Prnjavor i Boleslavca.

Ovom prilikom je predsjednik Republike Srpske zahvalila za vrijednu medicinsku pomoć koju je Poljska pružila Republici Srpskoj u borbi sa korona virusom, te ocijenila da je taj čin solidarnosti još jedan dokaz prijateljstva.

Sastanku su prisustvovali ambasador Poljske u BiH Jaroslav Lindenber i ambasadorka BiH u Poljskoj Koviljka Špirić.

Ostavite komentar: