Čubrilović i Forto saglasni: Šćepan Polje je prioritet

Izgradnja mosta i pristupnih puteva prema graničnom prijelazu Hum – Šćepan Polje zajednički je prioritet, potvrdili su na današnjem sastanku u Sarajevu ministar komunikacija i saobraćaja Bosne i Hercegovine Edin Forto i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Bosna i Hercegovina je planirala novac u budžetu za izgradnju mosta, a u saradnji s Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, kao i Vladom Crne Gore, intenzivno se radi na osiguravanju novca za izgradnju i rekonstrukciju pristupnih puteva s obje strane granice.

Taj putni pravac je u katastrofalnom stanju iako je magistralni put koji povezuje dva glavna grada, Sarajevo i Podgoricu.

“Napravljen je značajan iskorak na kompletiranju dokumentacije i aktivnosti u cilju osiguravanja novca za izgradnju ceste, čiji početak izgradnje očekujem u svom mandatu. Ono što me ohrabruje jeste postojanje političke volje na svim stranama koje u izgradnju treba da budu uključene. Kako crnogorske, tako i naše strane, uključujući i entitetski i državni nivo vlasti”, rekao je ministar Forto.

Na sastanku je razgovarano i o izmjenama prostornog plana Brčko Distrikta od kog zavisi izgradnja dva autoputa: Tuzla – Orašje i Doboj – Bijeljina, kao i novog mosta Brčko – Gunja.

Ostavite komentar: