Čubrilović čestitao jubilej: Parlament nastavlja pravni i politički kontitnuitet srpskog naroda

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je da ova institucija nastavlja pravni i politički kontitnuitet srpskog naroda u BiH.

“Srpski poslanici iz tadašnje Skupštine BiH u tim okolnostima su odlučili da formiraju Skupštinu srpskog naroda kako bi obezbijedili njegov opstanak”, rekao je Čubrilović.
On je dodao da je formiranje Skupštine srpskog naroda bio odgovor na politiku rukovodstva muslimana i Hrvata.
Čubrilović je naveo da u datim okolnostima nije bilo mogućnosti da bude odbranjeno pravo srpskog naroda u BiH kao i njegova konstitutivnost i ravnopravnost.
“Zato je formirana Skupština srpskog naroda kao legitimnog predstavnika i političke volje ovog naroda u BiH. To je presudan faktor u njegovom opstanku, odnosno fozočkoj egzistenciji na ovim prostorima”, rekao je Čubrilović u obraćanju na svečanoj akademiji povodom 30 godina postojanja i rada Narodne skupštine.

On je ocijenio da su poslanici prije 30 godine donosili istorijski važne odluke za srpski narod u BiH.
Čubrilović kaže da ključna uloga Narodne skupštine u razvoju i jačanju Republike Srpske.
“Vjerujem da ćemo jedinstvom poslanika rješavati postojeće probleme kako bi očuvali slobodu srpskog naroda i Republike Srpske. Moramo uz ovo njegovati kulturu sjećanja na one koji su učestvovali u formiranju Republike Srpske i dali živote za njenu odbranu”, istakao je predsjednik parlamenta.
On je čestitao 30 godina od formiranja Republike Srpske.

Ostavite komentar: