Crndak protiv peticije, Šarović sumnja u dogovor Dodik-Incko: Imate li stida, pitaju iz SNSD-a

“Svako ko ne potpiše Dodikovu peticiju uradio je veliku stvar za Reubliku Srpsku”, rekao je potpredsjednik PDP-a i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak.

On je naglasio da je likovanje iz Sarajeva potpuno promašeno, jer Inckova odluka ne može ugroziti srpski narod i Republiku Srpsku, zato što to njen narod neće dozvolitoi zato što je Republika Srpska međunarodno priznata od strane svih svjetskih centara moći.

“Dodikova peticija je notorna glupost i svako ko je ne potpiše uradiće veliku stvar za Republiku Srpsku, jer će se na taj način suprotstaviti nastavku pljačkanja i privatizacije institucija od strane SNSD-ove koalicije. Podrška ovoj peticiji nije podrška Republici Srpskoj, nego samo politici SNSD-a”, smatra Crnadak.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da će sutrašni sastanak u Narodnoj skupštini Srpske o Inckovoj odluci biti prazna priča i da će vladajući pokušati izdiktirati rješenja.

“Počinjem da sumnjam da je Dodik bio u dogovoru sa Inckom. Otkud odjednom svi oni propagandni materijali, video snimci… Potpisuju se spremne peticije poslije dva ili tri sata”, rekao je Šarović.

On je istakao da SNSD ima vlast na svim nivoima i da zato imaju i odgovornost.

„Uostalom za ovu situaciju mislim da oni snose tu odgovornost. Nije valjda opozicija kriva za ovo što se dešava. Ova vlast je dobila novog visokog predstavnika sa većim ovlaštenjima i  bonska ovlaštenja zahvaljujući ovoj vlasti“, uvjerava Šarović.

Odgovor Kovačevića opoziciji: Imate li stida?

Na izjave PDP-ovog Igora Crnatka koji je pozvao građane da ne potpisuju peticiju, reagovao je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH i portparol SNSD-a, Radovan Kovačević.

“Suzdržavao sam se i nisam komentarisao opoziciju, očekujući da će pokazati minimum odgovornosti barem do sjednice NSRS”, rekao je Kovačević.

“Prećutao sam sramnog Šarovića i optuživanje Dodika, Radovićeve žalopojke iz Opatije, Vukanovićeve laži i provokacije… Ali, ovome nema kraja. Imate li stida?!”, poručio je Kovačević putem svog Twitter naloga.

Vulićeva odgovorila Crnatku “Poziv da se ne podrži peticija – poziv da se ne podrži Srpska”

Poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je poziv Igora Crnatka građanima da ne podrže peticiju protiv anticivilizacijskog akta Valentina Incka poziv da se ne podrži Republika Srpska.

“Velika nevolja ili veliki dugovi natjerali su Crnatka da apeluje na građane da ne potpisuju peticiju protiv Inckove sramne odluke o izmjeni Krivičnog zakona. NJegov apel je toliko sraman da bi za njegovu pravu kvalifikaciju trebalo izaći iz okvira civilizovanog ponašanja”, istakla je Vulićeva.

Ako on nema ličnu hrabrost i ličnu odgovornost da na bilo koji način digne glas protiv uvođenja verbalnog delikta u Republici Srpskoj, rekla je Vulićeva, onda ne bi smio da svojim strahom plaši druge.

“Strah životu kalja obraz često, pisao je veliki NJegoš. Crnadak bi to morao da zna. Morao bi da zna da ovo nije pitanje na kojem bi bilo ko trebalo da ubire političke poene, da je ovo pitanje oko kojeg treba da se okupe sve patriotske snage u Srpskoj”, naglasila je Vulićeva.

Ako se Crnadak ispisao iz patriota, poručila ne Vulićeva, neka to lijepo i objasni ljudima, a ne da ih plaši i obmanjuje svojim strahom ili svojim dugovima činovnicima međunarodne zajednice.

“Zato na kraju poručujem svi koji potpišete ovu peticiju upisaćete se u knjigu patriota i knjigu ljudi. A danas, kao i uvijek na ovim prostorima, nije lako ostati čovjek i patriota”, konstatovala je Vulićeva.

 

Ostavite komentar: