Crnadak uvjeren: SNSD sa svojim partnerima odlazi u opoziciju najkasnije nakon izbora 2022.

Debakl u nabavci vakcina, nastavak nekontrolisanog zaduživanja i nesposobnost da se izbore sa posljedicama korona pandemije ubrzaće proces odlaska SNSD sa vlasti, tvrdi potpredsjednik PDP Igor Crnadak.

Poručio je da “SNSD sa svojim partnerima odlazi u opoziciju najkasnije nakon izbora 2022”.

“Republika Srpska sigurno ide u smjeru totalnog političkog zaokreta. To je činjenica i zato sve više ljudi iz strukture vlasti ostvaruju konakte s nama, kako bi se pripremili za post-SNSD period”, rekao je Crnadak za Skenerinfo.

On tvrdi da će sredinom godine biti “kritičan momenat” i da će to biti posljednja šansa za one koji podržavaju sadašnju vlast da “okrenu novi list”.

“Tako će barem djelimično umanjiti svoju odgovornost za pogubnu politiku posljednjih 15 godina”, rekao je Crnadak.

Crnadak je dodao da PDP i druge opozicione stranke nisu odustale ni od smjene vlasti prije izbora, odnosno od preuzimanja skupštinske većina na nivou RS i BiH, iako, kako kaže, “vlast koristi novac, ucjene i prijetnje da to spriječi”.

On je govorio o potrebi da opozicija već sada, godinu i po prije izbora, dogovori zajedničke liste i kandidate za izbore 2022.

“Mi smo svjesni teškog zadatka da izaberemo kandidate koji su nepotkupljivi, hrabri, otporni na pritiske i napade i spremni na borbu. Kada to uradimo, onda nije rano za kandidate. Rani izbor kandidata stvara referendumski abijent i svako ko se poslije toga pojavi kao neka treća varijanta biće lako pročitan kao projekat SNSD-a”, kaže Igor Crnadak i dodaje da je RS u katastrofalnoj situaciji i da “opozicija mora poslati poruku nade građanima”.

Ostavite komentar: